FOTO: Župa ocenila stredoškolákov za mimoriadne činy ľudskosti aj výborné študijné výsledky


FOTO: Župa ocenila stredoškolákov za mimoriadne činy ľudskosti aj výborné študijné výsledky
Galéria: 4 fotky
Foto: Žilinský samosprávny kraj

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva, ktorý pripadá vždy na 17. november, Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) každoročne oceňuje žiakov stredných škôl z kraja. Tento rok zo 109 nominácií vybrali 41 študentov, ktorí si prevzali ocenenia v kategóriách umenie a kultúra, duálne vzdelávanie, šport, mimoriadny čin ľudskosti či za mimoriadne študijné výsledky.

Vo štvrtok 30. novembra si zo Sobášneho paláca v Bytči odnieslo ceny za umenie a kultúru, mimoriadny čin ľudskosti a duálne vzdelávanie pätnásť žiakov, za mimoriadne študijné výsledky až šestnásť a za športové úspechy desať stredoškolákov.

Županka Erika Jurinová podotkla, že oceňovanie je jedna z príležitostí, ako môžeme študentom poďakovať za ich zodpovedný a aktívny prístup. „Verím, že ocenenie je pre nich tiež motiváciou a podporou pri napredovaní v ďalšom štúdiu, rozvíjaní ich talentu, a tiež morálno-vôľových vlastností,“ dodáva.


Cena, ktorú stredoškoláci obdržali, bola kovová, a návrh, ako aj realizácia vzišla z dielní Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste. Predlohu z plastiky zhotovila ich vyučujúca Ľubica Šusteková.

Súčasťou bolo aj vyhodnotenie súťaže o návrh loga a hymny pre žilinský mládežnícky parlament. V kategórii logo sa na prvom mieste umiestnila Stredná odborná škola polytechnická v Ružomberku a v druhej kategórií hymna zvíťazili žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine. Víťazné symboly si môžete pozrieť www.mojastredná.sk.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu