ZMENA: Cez Kysuce od dnes premáva omnoho viac vlakov, cestujúci nemusia prestupovať


Foto: ZMENA: Cez Kysuce od dnes premáva omnoho viac vlakov, cestujúci nemusia prestupovať Foto: ZSSK

Od 10. decembra vstúpi do platnosti aktualizovaný Grafikon vlakovej dopravy, ktorý okrem iného výrazne navýši počet spojov na Kysuciach. Železničná spoločnosť Slovensko pri jeho tvorbe myslela na požiadavky cestujúcich aj pripomienky miest a obcí.

Dobrou správou pre ľudí, ktorí pravidelne cestujú po Kysuciach, je takmer zdvojnásobenie počtu vlakov premávajúcich medzi Čadcou a Skalitým. Zatiaľ čo dnes po tejto trase jazdí 20 spojov počas pracovných dní a 16 cez víkendy a sviatky, po novom pôjde od pondelka do piatka až 45 vlakov a cez víkendy a sviatky 20 spojov.

Zo Skalitého až do Žiliny stúpne počet vlakov z 10 na 22 cez pracovné dni, naspäť ich pôjde 20. Počas víkendov a sviatkov navýšia spoje obojsmerne z 8 na 10. Väčšina z týchto vlakov pôjde priamo, bez prestupu v Čadci.

Konenčý návrh cestovného poriadku si môžete pozrieť na tomto odkaze. 



„Vlaky kategórie Os budú premávať ako priame vlaky na linke Skalité – Čadca – Žilina – Martin/Liptovský Mikuláš a priame vlaky na linke Skalité – Zwardoň (dnes premávajú priame vlaky na úseku Čadca – Žilina – Liptovský Mikuláš a na úseku Čadca – Zwardoň). Po novom bude pri ceste z Čadce do Zwardoňa potrebné počas pracovných dní prestúpiť v stanici Skalité (dnes jazdia vlaky z Čadce cez Skalité do Zwardoňa priamo),“ priblížila Železničná spoločnosť Slovensko.

Vlaky medzi Skalitým a Čadcou budú od 10. decembra premávať v rannej špičke každú polhodinu, počas dňa každú hodinu a cez víkendy v dvojhodinových intervaloch. Medzi Skalitým a Zwardoňom pôjde vlak každé dve hodiny, ráno počas školského roka o niečo častejšie.

Zmeny sa dotknú aj vlakov, ktoré prepravujú cestujúcich medi Žilinou a Rajcom. Popoludní budú vybrané vlaky na úseku Žilina – Lietavská Lúčka odchádzať v 40. minúte (namiesto 49. minúty ako chodia v ostatné časy). Dôvodom tejto úpravy sú obmedzené kapacitné možnosti žilinskej stanice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu