Čo má spoločné bicykel a motorová píla? Zlodejov, ktorí ich na Liptove ukradli z cudzieho pozemku


Foto: Čo má spoločné bicykel a motorová píla? Zlodejov, ktorí ich na Liptove ukradli z cudzieho pozemku Foto: Vľavo: Žilinak.sk / Vpravo: KR PZ v Žiline

Pokojnú sobotu 11. novembra 2023 v liptovskej obci Pribylina narušila dvojica mladíkov. Pod rúškom tmy vo večerných hodinách neoprávnene vtrhli na pozemok rodinného domu, z ktorého neodišli s prázdnymi rukami.

Dvojica sa násilím dostala do hospodárskej budovy, ktorú neskôr opustila s odcudzenou motorovou pílou, predlžovacími káblami a horským bicyklom. Z pozemku sa im podarilo úspešne ujsť, vďaka dôslednej činnosti kriminalistov z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši sa však podozrivých podarilo zadržať.

Neželanými návštevníkmi mali byť dvaja muži z okresu Liptovský Mikuláš vo veku 22 a 27 rokov. Vyšetrovateľ Policajného zboru oboch obvinil z trestného činu porušovania domovej slobody a krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

„Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 710 eur. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ spresnila na záver hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu