Žilinčania sa konečne dočkali. Nová moderná tržnica v centre mesta sa otvorí už o pár dní


Foto: Žilinčania sa konečne dočkali. Nová moderná tržnica v centre mesta sa otvorí už o pár dní

Nové zmodernizované trhovisko v Žiline sa konečne otvára! V priebehu uplynulých mesiacov dostali priestory medzi ulicami Horný val a J. M. Geromettu nový život a zmenili sa miesto, ktoré ponúka dizajnový zážitok s priateľskou atmosférou. 

Už o pár dní si tam môžete zájsť nakúpiť čerstvú zeleninu, ovocie, domáci med, poctivý punč, voňavú kávu aj kvetinové dekorácie. Tržnica sa otvorí úvodným podujatím túto sobotu 2. decembra 2023 o 10:00 hod. Následne bude otvorená počas Adventného trhu až do vianoc, každý pracovný deň a sobotu od 8:00 do 17:00. 

Ako ďalej uvádza Tržnica Žilina na svojom webe, okrem lokálnych výrobkov tam časom nájdete aj rôzne kultúrne podujatia, rekreáciu a nočný život. Stane sa tak rušným miestom diania, kde sa môžu stretávať všetky vekové kategórie počas celého týždňa.

„Naša nová tržnica nie je iba miestom na nakupovanie, je to živý organizmus. Spája modernú architektúru s tradičným trhom a vytvára obľúbené komunitné centrum. Ľudia tu spolu trávia čas, vychutnávajú si atmosféru a počúvajú živú hudbu,“ opisujú prevádzkovatelia.


Trhovisko je zložené z 15 samostatných predajných priestorov v tvare kocky a spoločnej krytej chodby. Rozloha predajných buniek je jednotná 10,8 m². Jedna z častí je aj dvojpodlažná, pričom vyvýšený modul má podobu pochôdznej strechy so zábradlím. 

V každej bunke budú umiestnené dva kovové predajné pulty z odolnej oceľovej konštrukcie. Tie disponujú uzamykateľným priestorom a polohovatelnou vodeodolnou preglejkou na vrchu pultu. Každá bunka má zabezpečený prívod elektriny a vodu formou verejne prístupného zdroja. 

Pokiaľ máte záujem o predajné miesto alebo chcete v nových priestoroch organizovať podujatie, urobiť tak môžete prostredníctvom dotazníka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu