FOTO: Žilinskí hasiči pomáhajú deťom. Zapojte sa do dražby a zbierky na počesť Babky Milky!


FOTO: Žilinskí hasiči pomáhajú deťom. Zapojte sa do dražby a zbierky na počesť Babky Milky!
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook/Záchranná brigáda Hasičského a Záchranného Zboru Žilina

Okrem toho, že chránia ľudské životy a majetok počas celého roka, pomáhajú žilinskí hasiči aj pred Vianocami. Záchranná brigáda Hasičského a Záchranného Zboru Žilina aj tento rok usporiadala zbierku spojenú s dražbou krásnych ručne vyrábaných predmetov. Získané peniaze poputujú na novorodenecké oddelenie žilinskej nemocnice a do rúk Nadácie anjelské krídla.

Tohtoročná zbierka je navyše venovaná na pamiatku Babke Milke, ktorá detičkám v nemocnici háčkovala rôzne roztomilé zvieratká. V minulosti sa taktiež zapájala do zbierok, ktoré organizovali hasiči. Dobrosrdečná pani, žiaľ, zomrela na jar 2023.

„Darcovia sa oproti minulému roku opäť rozrástli, čo nás veľmi teší a týmto im moc ďakujeme. Keďže sa našlo tak veľa ľudí, čo chcú pomôcť, a my sme hasiči, a teda improvizujeme, preto sme túto dražbu upravili - vylepšili? Sme len ľudia, učíme sa a skúšame, takže ďakujeme za pochopenie, porozumenie,“ napísali hasiči na sociálnej sieti.


Z predmetov od darcov vytvorili balíčky, ktoré sa budú dražiť naraz. Keďže ochotní ľudia prispeli množstvom vlastnoručných výrobkov, niektoré z nich dostane priamo nadácia alebo nemocnica. Dražba na Facebooku začala v piatok 24. novembra a potrvá do pondelka 4. decembra do 20:00 hod.


Pokiaľ sa vám niektorý z predmetov alebo balíčkov zapáči a chcete sa zapojiť do dražby, je potrebné napísať ponúkanú cenu priamo pod jeho fotografiu. Komentár musí zároveň kvôli prehľadnoti obsahovať názov veci, ktorú chcete dražiť (napríklad set s mackom a sviečkou).

„Uznané prihodenie súm bude iba do stanoveného termínu. Výhercov zverejníme na našej stránke 6. decembra 2023. Samotné vydražené predmety budú po dohode odovzdané novým majiteľom, pravdepodobne 13. decembra 2023 u nás na Záchrannej brigáde HaZZ Žilina. Ďakujeme za každé zdieľanie. Pomôžme spolu tým, ktorí to potrebujú,“ doplnili hasiči.

„Dražbu som založil s už bývalým kolegom Tomášom Remencom. Ja som už momentálne dva roky na výsluhovom dôchodku, ale stále mám požehnanie od veliteľa Záchrannej brigády HaZZ Žilina, že v tom môžem pokračovať s Tomášom. Je to taká naša srdcovka,“ napísal spoluzakladateľ tejto krásnej tradície Milan Smetana.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu