Staré trhové stánky z areálu nemocnice v Žiline sú v exekúcii


Foto: Staré trhové stánky z areálu nemocnice v Žiline sú v exekúcii
Galéria: 4 fotky
Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Žilinská nemocnica sa intenzívne snaží zbaviť starých trhových stánkov pri vstupe do svojho areálu. Tie do dnešného dňa stále nezmizli. A to aj napriek vyhranému súdnemu sporu. Krajský súd v Žiline potvrdil v januári tohto roka predchádzajúce rozhodnutie o vyprataní nehnuteľností. Súčasťou rozsudku bolo aj rozhodnutie, že druhá strana musí nemocnici uhradiť súdne trovy za odvolacie konanie.

Medzičasom stihla nemocnica vstupné priestory aj zrekonštruovať, vyčistiť kamenný obklad, nainštalovať nové osvetlenie. Dobrý dojem z tejto časti však stále kazia ošarpané búdky.



Ako nemocnica informovala na sociálnej sieti, stánky mali byť odpratané do piatka 24. novembra 2023 do 9:00 hod. Keďže sa tak nestalo, pribudli na nich špeciálne exekučné nálepky.  Po uplynutí päťdňovej lehoty budú stánky uvedené do verejného konania.

„Stále neexistuje iná legálna cesta, ako zabezpečiť, aby na našom vlastnom pozemku nestáli objekty, ktoré nám nepatria a ktoré tam nemajú čo robiť,“ píše vedenie nemocnice na sociálnej sieti.  Dodáva tiež, že so snahou o odstránenie nekončí a dúfa, že sa so stánkami čoskoro rozlúčia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu