Na telekomunikačnom stožiari na Kubínskej holi zomrel muž. Zasahovali hasiči aj leteckí záchranári


Foto: Na telekomunikačnom stožiari na Kubínskej holi zomrel muž. Zasahovali hasiči aj leteckí záchranári Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby bola dnes v popoludňajších hodinách vyslaná na Kubínsku hoľu. Na telekomunikačnom stožiari sa nachádzal 59-ročný muž, ktorý náhle skolaboval a zastavilo sa mu srdce.

„Prvú pomoc mu poskytol a laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu zahájil svedok, ktorý bol v tom čase pri ňom. Po pristátí záchranárskeho vrtuľníka vedľa stožiara sa pomocou istenia dostal letecký záchranár hore k pacientovi,“ priblížili leteckí záchranári z Air - Transport Europe.

Profesionálny záchranár pokračoval v rozšírenej resuscitácii s pomocou automatického prístroja. Na miesto boli privolaní aj hasiči vycvičení na lezenie. Napriek všetkým snahám sa však mužov život nepodarilo zachrániť, keďže sa mu neobnovili základné životné funkcie. Záchranári preto konštatovali úmrtie a vrtuľník letel naspäť na základňu bez pacienta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu