Novú zastávku SAD na Nemocničnej využilo za dva mesiace viac ako 5000 cestujúcich


Foto: Novú zastávku SAD na Nemocničnej využilo za dva mesiace viac ako 5000 cestujúcich Foto: ilustračné

Od 1.9.2015 spustila Slovenská autobusová doprava Žilina (SAD Žilina) do prevádzky novú autobusovú zastávku prímestskej dopravy Žilina, Nemocničná. Zastávka sa nachádza na prieťahu mestom medzi zastávkami Žilina, A. Bernoláka a Žilina, Na Horevaží. Za posledné dva mesiace ju využilo viac ako 5000 cestujúcich. 

Prvé dva mesiace potvrdili, že novozriadená zastávka je výhodná pre cestujúcich, ktorí dochádzajú za prácou či vyšetrením do areálu nemocnice, do stredných škôl v okolí či na sídlisko Vlčince zo smeru od Rajca a Bytče.

„Cestujúci si na zastávku rýchlo zvykli. Dokonca tí, ktorí prichádzajú do nemocnice z oblasti Kysúc či Terchovskej doliny autobusovou dopravou, na autobusovej stanici vystúpia zo svojho autobusu a prestupujú na autobus smer Rajec či Bytča a pokiaľ využívajú našu dopravnú kartu, za 0,59 eura sa dovezú bezprostredne k areálu nemocnice, pričom nemusia prestupovať na MHD. Od decembra na základe podnetov od cestujúcich rozširujeme počet spojov, ktoré budú zastavovať na tejto zastávke,“ hovorí generálny riaditeľ SAD Žilina, Ing. Peter Pobeha.

Spoločnosť SAD Žilina trvalo vytvára podmienky na zvýšenie komfortu a kvality poskytovaných služieb. A to nielen vytváraním nových zastávok, ktoré zvyšujú dostupnosť autobusovej dopravy cestujúcim, ale aj zavádzaním ďalších benefitov, ako je wi-fi pripojenie do autobusov, webové aplikácie pre cestujúcich (www.mojbus.sk) a úsporou nákladov pomocou produktu Cestujte zadarmo, kde cestujúci môžu využívať zľavu vo vybraných prevádzkach v OC MIRAGE, ktorých je v súčasnosti 17.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu