Doprava v Žiline pred predĺženým víkendom kolabuje. Upchaté sú viaceré ulice, dôvodom sú aj nehody


Foto: Doprava v Žiline pred predĺženým víkendom kolabuje. Upchaté sú viaceré ulice, dôvodom sú aj nehody Foto: pixabay.com

Vo štvrtok 16. novembra 2023 premávku v Žiline komplikuje viacero dopravných nehôd aj vyšší počet áut na cestách, ktorý sa spája s príchodom predĺženého víkendu. Na viacerých uliciach v meste sa tvoria rozsiahle kolóny a vodiči hlásia výrazné zdržania.

K jednej z dopravných nehôd došlo na Estakáde v smere na Čadcu, kde sa zrazili tri osobné motorové vozidlá. Keďže autá blokujú časť cesty na Kysuce, následkom nehody sa tvoria zápchy. Autá stoja priamo v okružnej križovatke, plné sú aj ramená vstupujúce do nej a upchaté sú aj cesty vedúce popod Rondel.

Zástupy áut sú štandardne prítomné aj na frekventovaných uliciach Nemocničná, Košická a Ľavobrežná. Operačné stredisko HaZZ hlási ďalšiu nehodu dvoch áut aj na Rajeckej ceste, preto rátajte so zdržaním aj v tejto lokalite.

V kolónach okrem osobných a nákladných áut stoja aj vozidlá mestskej hromadnej dopravy a uviaznuté sú aj viaceré autobusy SAD Žilina. Vzhľadom na uvedené, žiadame všetkých vodičov o trpezlivosť a rešpektovanie pravidiel cestnej premávky. Pokiaľ je to možné, presun autom cez Žilinu odporúčame presunúť na neskorší čas.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu