Infúzie postavili vyhladovaného výra s otrasom mozgu na nohy. Teraz sa o neho postarajú v Zázrivej


Foto: Infúzie postavili vyhladovaného výra s otrasom mozgu na nohy. Teraz sa o neho postarajú v Zázrivej Foto: Facebook/Veterinárna Klinika Žilina

Na žilinskú veterinárnu kliniku minulý týždeň priniesli mladého samca výra skalného. Toho v zúboženom stave našli v Chránenej krajinnej oblasti Strážovské vrchy. Vyhladovaný úpenlivo bojoval vo voľnej prírode o život, našťastie sa však dostal do rúk skúsených odborníkov.

„V dôsledku nárazu mal otras mozgu. U nás ho ošetril MVDr. Macek, za asistencie našej sestričky Veroničky,“ informovala klinika svojich sledovateľov v príspevku na sociálnej sieti, kde zároveň spresnili, že ranené zvieratko sa napokon podarilo úspešne zastabilizovať a postaviť na nohy vďaka infúznej terapii.

Po zdravotnej starostlivosti našiel mladý výr dočasný domov v Záchrannej stanici pre zranené živočíchy Zázrivá, kde zotrvá až do momentu, keď bude mať dostatok síl. „Teraz je to na nás a ešte ani zďaleka nie je vyhrané, ale urobíme všetko preto, aby sa výr vrátil späť do prírody,“ doplnilo záchranné centrum pre zvieratá na Orave.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu