Mladú umelkyňu zo Žiliny čaká koncert v Paríži, najprv sa ale predvedie v rodnom meste


Foto: Mladú umelkyňu zo Žiliny čaká koncert v Paríži, najprv sa ale predvedie v rodnom meste Foto: Pavel Stiller

V priebehu novembra budete mať v Žiline možnosť vypočuť si hru na zobcovej flaute mladej talentovanej žilinskej rodáčky Kláry Valentovičovej. A to nie len raz, ale rovno dvakrát.

Prvý koncert je plánovaný na 13. novembra 2023 o 17:00 hod. v Rosenfeldovom paláci v rámci predstavenia Zobkáčik. Tam však nevystúpi sama, spolu s ňou sa predstaví aj jej mladšia sestra Karolína Valentovičová a ich spolužiačky z triedy pedagóga Pavla Stillera zo ZUŠ L. Árvaya. Šikovné flautistky bude sprevádzať Martin Suroviak na klavíri a Benjamín Maga na gitare.

Zdroj: Pavel Stiller


O tri dni neskôr, 16. novembra 2023 o  19:00 hod. sa Klára predstaví v novo zrekonštruovaných priestoroch v Dome umenia Fatra, a to v sprievode Štátneho komorného orchestra. Pod vedením dirigenta Rastislava Štúra predstaví Koncert pre zobcovú flautu C Dur od jedného z najväčších majstrov barokovej hudby Georga Philippa Telemanna.

Koncert je Klárinou predpremiérou na decembrový zájazd do Paríža, kde predstaví svoje umenie v kostole slávneho opátstva Saint-Germain-des-Prés.


Miesto: Rosenfeldov palác
Dátum: 13.11.2023 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu