Ako vznikla vážna nehoda na I/18, ktorá spôsobila niekoľkohodinové kolóny pod Strečnom?


Foto: Ako vznikla vážna nehoda na I/18, ktorá spôsobila niekoľkohodinové kolóny pod Strečnom? Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Včera večer sa na ceste I/18 v smere z Martina na Žilinu stala dopravná nehoda, ktorá spôsobila vyše dvojhodinové kolóny. Kvôli zrážke dvoch osobných motorových vozidiel bola dočasne zastavená premávka na hlavnom ťahu, vytvorili sa preto aj zápchy na obchádzke cez Terchovú.

Na miesto nehody boli okrem siedmych príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s dvomi kusmi techniky vyslaní aj viacerí záchranári, nakoľko operačné stredisko hlásilo z miesta nehody zranenia.

Podľa informácií od polície vodič vo veku 34 rokov, ktorý viedol červené motorové vozidlo Škoda, prešiel z doposiaľ presne nezistených príčin do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim osobným vozidlom značky Volkswagen Amarok. V dôsledku toho ostala cestná komunikácia na dve hodiny neprejazdná.


Vodič, ktorý sa nachádzal niekoľko vozidiel za nehodou, opísal nezodpovedné správanie niektorých motoristov. Autá sa totiž krátko pred kolíziou pohybovali pomalým tempom v kolóne, ktorá vznikla kvôli predošlej nehode kamióna. Niektorí vodiči sa však veľmi ponáhľali a zápchu nebezpečne cez dvojitú plnú čiaru obiehali v protismere, hoci si nemohli byť istí, že sa budú mať kam zaradiť. Či takýmto spôsobom došlo aj k popisovanej nehode nie je známe.


Zdroj: Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

„Obaja vodiči boli po dopravnej nehode podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Účastníci nehody boli prevezení na lekárske vyšetrenie,“ dopĺňajú policajti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu