VIDEO: Chcete vlastniť lyžiarske stredisko? Na Kysuciach sú na predaj rovno dve


Foto: VIDEO: Chcete vlastniť lyžiarske stredisko? Na Kysuciach sú na predaj rovno dve

Prevádzkovanie lyžiarskeho strediska je veľmi špecifickým druhom podnikania. Aj keď je obmedzené iba na niekoľko zimných mesiacov, pri ideálnom počasí dokáže pritiahnúť tisícky nadšencov zimných športov. Na Kysuciach funguje takýchto stredísk viacero a niektoré z nich sú teraz dokonca aj na predaj.

Zverejnené ponuky na realitnom trhu lákajú potenciálnych záujemcov na stabilný počet návštevníkov, dobré hodnotenia i množstvo zjazdoviek. Trúfnete si na takúto investíciu aj vy?

Prvý inzerát bol uverejnený 11. októbra tohto roka. Podľa opisu by malo ísť o známe lyžiarske stredisko, ktoré sa nachádza v obci Makov. To ponúka návštevníkom lyžiarske zjazdovky v celkovej dĺžke 6 050 metrov a v nadmorskej výške 660 až 948 metrov. Určené sú ako pre začiatočníkov, tak aj pre skúsených lyžiarov. 

„Stredisko je obľúbené predovšetkým medzi mladými rodinami s deťmi, k čomu ho predurčujú najmä široké lyžiarske svahy, ktoré umožňujú bezpečnú lyžovačku. O tom svedčí aj fakt, že stredisko má svojích pravidelných sledovateľov s hodnotením 4,5 hviezdičiek,“ sľubuje inzerent. 

V stredisku sa nachádzajú štyri lyžiarske vleky s celkovou prepravnou kapacitou 2850 osôb za hodinu. Milovníci zimných športov sa môžu vyblázniť na šiestich zjazdovkách, pričom jedna z nich ponúka aj možnosť večerného lyžovania. Tri sú vybavené snežnými delami.

Priemerná dĺžka sezóny je 80 dní, počas ktorých navštívi stredisko viac ako 30-tisíc návštevníkov. Tí majú navyše k dispozícii aj bezplatné parkovisko pre 260 áut, ktoré sa nachádza priamo pri vlekoch. Nový majiteľ však bude musieť siahnuť poriadne hlboko do vrecka - toto všetko môže mať za sumu 5,7 milióna eur.


Ďalšie lyžiarske stredisko určené na predaj sa nachádza len niekoľko kilometrov od spomínaného ski areálu na Makove. Ide o Rekreačné stredisko Bukovina v meste Turzovka. V ňom nájdete dva vleky s dĺžkou 600 metrov a 500 metrov, ktoré obsluhujú tri zjazdovky rôznych obtiažností.

Ani tu nemusí mať budúci majiteľ obavy s parkovaním. „V ponuke je zahrnuté aj parkovisko s trojgarážou a dva ratraky, vleky obsluhuje bezkontaktný turniketový system. Všetko je plne funkčné,“ sľubuje predajca.

Táto ponuka môže byť zaujímavá najmä pre tých, ktorí chcú okúsiť čaro vlastného lyžiarskeho strediska, no nemajú na účte milióny. Cena v inzeráte nebola bližšie nešpecifikovaná, pretože súčasný majiteľ sa plánuje s prípadným záujmcom dohodnúť.

Krásne prostredie a vybavenie bez nutnosti investície v najbližších rokoch je asi najväčším lákadlom oboch ponúk. Hoci podmienky na prevádzku lyžiarských stredísk nie sú posledné roky veľmi priaznivé, stále je šanca, že noví majitelia s novom víziou môžu do nich pritiahnúť ešte viac návštevníkov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu