Mestskí policajti v Žiline zasahovali pri fyzickom konflikte medzi zranenou tehotnou ženou a mužom


Foto: Mestskí policajti v Žiline zasahovali pri fyzickom konflikte medzi zranenou tehotnou ženou a mužom Foto: ilustračné - Mestská polícia Žilina

Počas uplynulého víkendu zistila Mestská polícia v Žiline 224 priestupkov, z toho 61 na úseku verejného poriadku. Hliadky v teréne však pomáhali nie len ľuďom v ťažkej životnej situácii, ale aj zranenej labuti na Vodnom diele.

Mestským policajtom sa podarilo zachrániť dva životy. V prvom prípade išlo o muža, ktorý chcel spáchať samovraždu. Ako presne to chcel urobiť polícia neuviedla, no na jeho záchranu použili automatický externý defibrilátor. Neskôr si muža prevzali záchranári.

Na základe viacerých telefonických oznamov pomohli aj staršej dezorientovanej pani, ktorá sa vybrala nebezpečne pešo po hlavnej ceste smerom na Bratislavu. Policajti preto kontaktovali jej dcéru, ktorá si prišla matku prevziať do opatery.

Jeden život sa mestským policajtom zachrániť nepodarilo. Stalo sa tak v nočných hodinách, keď hliadka spozorovala ležiaceho muža bez vitálnych funkcií. Aj v tomto prípade využili automatický externý defibrilátor, oživovanie následne prevzala privolaná posádka RZP. „Aj napriek snahe sa muža zachrániť nepodarilo,“ spresňuje polícia. 


Ďalej riešili krádež tovaru z čerpacej stanice na sídlisku Vlčince. „Podľa popisu a vzhliadnutí interného a mestského kamerového systému bol muž zistený a zadržaný na Mariánskom námestí. Tovar bol vrátený nepoškodený do predajne, muž bol riešený políciou,“ dodala žilinská mestská polícia. 

Reagovali tiež na volanie o pomoc ohľadom fyzického konfliktu medzi zranenou tehotnou ženou a mužom. Vec si však prevzala štátna polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu