Koniec kolónam pri plavárni? Okružnú križovatku by mali prerobiť a rozšíriť na 2 pruhy


Foto: Koniec kolónam pri plavárni? Okružnú križovatku by mali prerobiť a rozšíriť na 2 pruhy
Galéria: 3 fotky

Portál Žilinské diaľnice, ktorý sa zaoberá hlavne novinkami z oblasti diaľnic, prináša aj novinky z dopravných stavieb, ktoré sa diaľnic netýkajú.

Podľa najnovších informácií, ktorými redakcia portálu disponuje, mesto Žilina vyhlásilo verejnú súťaž v rámci predkladania ponúk na spracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie stavby: “Úprava okružnej križovatky na ul. Vysokoškolákov - Žilina, pri plavárni”.

Predpokladaná hodnota predmetu zákazky je 38 000,00 EUR bez DPH.

V súčasnosti sa pred okružnou križovatkou pri mestskej krytej plavárni združujú dva jazdné pruhy do jedného, ktorý následne ústi do uvedenej okružnej križovatky. Združovanie jazdných pruhov ako aj ústenie do okružnej križovatky sú faktory, ktoré v súčasnosti spôsobujú spomaľovanie premávky a tým v dopravných špičkách aj k tvoreniu sa kolón.


Cieľom úpravy tejto križovatky je odstrániť tieto prekážky a dosiahnuť tak plynulú premávku v tomto úseku, pričom budú cez riešený úsek vedené dva jazdné pruhy v každom smere. Podobné riešenie môžeme vidieť v susednom meste Martin, kde sa osvedčilo.

Facebook portálu: https://www.facebook.com/zilisnkedialnice/





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu