Priecestie na Kamennej ulici opravili pred tromi rokmi, dnes sa opäť rozpadá


Foto: Priecestie na Kamennej ulici opravili pred tromi rokmi, dnes sa opäť rozpadá

Na frekventovanej ulici Kamenná v Žiline sa opäť rozpadáva železničné priecestie. Asfaltový povrch cesty vedúcej do žilinskej priemyselnej zóny bol pritom vymenený pred približne tromi rokmi. V rámci rekonštrukcie vozovky vtedy kompletne opravili aj miesto križovania so železničnou vlečkou.

V lokalite sídlia desiatky firiem a ulicou premáva množstvo nákladných aj osobných áut. Príčinou skorého rozpadnutia asfaltu môže byť preto vysoká intenzita premávky v kombinácii s prepravovanými ťažkými nákladmi.

Železničné priecestie nemajú v správe Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), ale súkromná spoločnosť  FERONA Slovakia, a. s.. Trať je pritom neustále využívaná a mesačne po nej prevezú stovky ton materiálu.


Galéria: 9 fotiek

Už v minulosti nás zo spoločnosti informovali, že miesto je neúnosne zaťažené dopravou smerujúcou na Kamennú ulicu. Spoločnosť FERONA mala ešte v roku 2018 v pláne toto priecestie opraviť. Rok na to sa rozbehla rekonštrukcia celej ulice.

Súčasný stav zatiaľ nie je natoľko zlý, ako bol pred piatimi rokmi. Postupne sa však stále zhoršuje, na ceste sa zväčšujú prepadliny a praská asfalt. Na problémy už upozorňujú obyvatelia mesta prostredníctvom stránky odkazprestarostu.sk.

Na priecestí platí podľa predpisov maximálna povolená rýchlosť 30 kilometrov za hodinu. Väčšina vozidiel, aj nákladných, ním prechádza rýchlejšie. Samospráva už podnet eviduje, zatiaľ sa k nemu vyjadrila len stručne: „Ďakujeme za podnet. Bol priradený zodpovedným osobám na preverenie,“ uviedli z odboru správy verejného priestranstva a životného prostredia na Mestskom úrade v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu