FOTO: V žilinskej väznici zasahovali hasiči, jednu osobu vyniesli v bezvedomí. Horieť začal odev väzňov, išlo o cvičenie


FOTO: V žilinskej väznici zasahovali hasiči, jednu osobu vyniesli v bezvedomí. Horieť začal odev väzňov, išlo o cvičenie
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Zbor väzenskej a justičnej stráže

Žilinskí hasiči smerovali na Hlbokú cestu, priamo do areálu ústavu na výkon väzby. Požiarny hlásič totiž zaznamenal dym v intendačnom sklade. Väzenská stráž po príchode na miesto zistila, že horí oblečenie väzňov. Požiar bol okamžite nahlásený na linku 150 a všetky osoby boli z budovy evakuované.

„Do piatich minút od nahlásenia udalosti sa do ústavu dostavili profesionálni hasiči. Požiar bol lokalizovaný a uhasený do niekoľkých minút. Zo zadymených priestorov vyniesli hasiči jednu osobu v bezvedomí, ktorú sa však ich rýchlym zásahom a poskytnutím predlekárskej prvej pomoci podarilo zachrániť a následne bola odovzdaná v stabilizovanom stave do rúk zdravotníkov,“ priblížil Zbor väzenskej a justičnej stráže.



Požiar zároveň spôsobil intenzívne zadymenie schodiska budovy a skladu. Po jeho úspešnom uhasení bolo preto potrebné priestory odvetrať pomocou prirodzenej aj nútenej ventilácie. Počas celého zásahu nebola v skutočnosti zranená ani jedna osoba.

Zbor väzenskej a justičnej stráže zorganizoval v spolupráci s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Žiline cvičenie, ktoré preverilo nielen hasičov. Súčasťou cvičenia bola likvidácia požiaru v netradičnom objekte, vyhľadávanie a evakuácia osôb, ako aj poskytnutie predlekárskej prvej pomoci zraneným.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu