Mladí muži ktorí vykrádali autá v okolí Žiliny skončili v rukách polície


Foto: Mladí muži ktorí vykrádali autá v okolí Žiliny skončili v rukách polície
Galéria: 6 fotiek

Perfektná súčinnosť medzi žilinskými policajtmi priniesla opäť výsledky. V piatok 30. októbra popoludní bolo na linku 158 oznámené vlámanie sa do auta Škoda Felícia pri cintoríne v obci Divina. Páchatelia z auta odcudzili dámsku kabelku s peňaženkou, dokladmi a ďalšími osobnými vecami a z miesta krádeže unikali na vozidle Opel Astra modrej farby. Policajné hliadky v okrese dostali informáciu o podozrivom vozidle s posádkou.

V mestskej časti Považský Chlmec policajná hliadka podozrivých na unikajúcom vozidle zastavila. V aute sa nachádzali 28 ročný Daniel a 25 ročný Andrej zo Žiliny.

Obidvaja mladí muži boli vzápätí predvedení na policajné oddelenie. Kriminalisti zistili, že dvojica odcudzenú kabelku počas úteku z miesta činu vyhodila do rybníka v obci Divinka. Majiteľke spôsobili škodu za asi 100,- € a majiteľovi vozidla rozbitím sklenenej výplne škodu za asi 60,-€.

Policajti ďalej zistili, že v ten istý deň podozrivá dvojica neoprávnene vošla do dvora rodinného domu v obci Kotešová – Oblazov. Zo dvora odcudzili štyri kolesá na elektrónových diskoch, ktoré naložili do auta Opel Astra. Majiteľovi spôsobili škodu za 200,-€.


Napokon sa polícii podarilo objasniť aj prípad vlámania sa do auta Ford Fiesta, ku ktorému došlo v prvej polovici októbra tohto roku na parkovisku pri kúpalisku v obci Stráňavy. Z vozidla boli odcudzené dámske bundy, oblečenie, ruksak a mobilný telefón v hodnote asi 200,-€. Majiteľke bola spôsobená škoda aj poškodením vozidla vo výške 100,-€.

Poverený príslušník PZ obidvoch mužov obvinil z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva a z prečinu porušovania domovej slobody. Na 25 ročného obvineného Andreja spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby.

Obvineným hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu