FOTO: Oravské pohorie ukrýva množstvo farieb, života a turistických trás


FOTO: Oravské pohorie ukrýva množstvo farieb, života a turistických trás
Galéria: 18 fotiek
Foto: Jaroslav Lepiš

Jednou z najnavštevovanejších turistických oblastí na Orave sú jednoznačne Roháče, ktoré ponúkajú nespočetné množstvo možností pre aktívny oddych v lone prírody. Mesto Trstená na sociálnej sieti uverejnilo fotografie Jaroslava Lepiša, ktorý svojím objektívom dokonale zachytil farby a život tejto atraktívnej lokality.

„Poloha mesta Trstená a krása okolitej prírody vytvárajú ideálne podmienky na rekreačné a voľnočasové aktivity. A práve blízkosť Roháčov poskytuje aj v tomto období viaceré možnosti pešej turistiky, cykloturistiky, či oddychovej chôdze,“ sľubuje samospráva.

Roháče sú súčasťou Západných Tatier a svoj názov mohli získať podľa dvoch najvyšších vrchov, ktoré z určitého uhla pripomínajú čertove rohy. Roháčska dolina ponúka množstvo letných aj zimných aktivít pre všetky vekové kategórie. Od Zuberca vedie až k Ťatliakovmu jazeru a chate značený turistický chodník, ktorý je vhodný aj pre ľudí na vozíčku či kočíky.

Od chaty sa dá pokračovať k piatim Roháčskym plesám, v letnom období je prístupný aj celý horský hrebeň po niekoľkých značených trasách. Obľúbené sú výstupy na Sivý vrch, Tri kopy, Baníkov, Brestovú či Ostrý Roháč.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu