Dvaja vodiči skončili po vážnej nehode na Orave v nemocnici. Hral úlohu alkohol?


Foto: Dvaja vodiči skončili po vážnej nehode na Orave v nemocnici. Hral úlohu alkohol? Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Včera v dopoludňajších hodinách policajti dočasne uzatvorili komunikáciu prvej triedy na Orave. Dôvodom bola vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zranili vodiči dvoch automobilov. Bližšie informácie o kolízii prinieslo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V piatok 27. októbra približne o 11:50 hod. dopoludnia išiel po ceste I/78 pri obci Ťapešovo 60-ročný vodič na osobnom motorovom vozidle značky Škoda. Smeroval na Námestovo, no z neznámych dôvodov odrazu prešiel s autom do protismeru. Nanešťastie, po druhej strane vozovky práve prechádzalo osobné vozidlo značky Toyota, ktoré viedol 55-ročný muž. Autá sa čelne zrazili.


„Obaja vodiči boli z miesta dopravnej nehody so zraneniami prevezení do nemocnice. Šesťdesiatročný vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom, u druhého vodiča bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa žilinskej polície.


Komunikácia I/78 bola v danom úseku dočasne uzatvorená pre dokumentovanie a odstraňovanie následkov dopravnej nehody. Následne bol sprejazdnený jeden jazdný pruh a policajti začali striedavo usmerňovať premávku. Polícia naďalej vyšetruje dôvod a okolnosti kolízie.

„Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy,“ doplnila Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu