Zmena času ovplyvní nočné vlaky, všetky budú hodinu stáť na staniciach v Žilinskom kraji


Foto: Zmena času ovplyvní nočné vlaky, všetky budú hodinu stáť na staniciach v Žilinskom kraji Foto: ZSSK

Počas najbližšieho víkendu si väčšina ľudí na Slovensku bude môcť pospať o hodinu dlhšie. V noci zo soboty 28. októbra na nedeľu 29. októbra sa totiž mení letný čas na stredoeurópsky, známy aj ako zimný.

Okrem toho, že sa ručičky na hodinkách posunú o 3:00 hod. ráno o hodinu dozadu, ovplyvní zmena času aj vlakovú dopravu. Dotkne sa konkrétne troch nočných diaľkových vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko. Každý z nich ostane hodinu stáť na stanici v Žilinskom kraji.

Zmena sa dotkne týchto vlakov:

  •  R 614 ZEMPLÍN z Humenného do Bratislavy príde do Ružomberka o 2:05 hod. letného času a odíde o 2:06 hod. stredoeurópskeho času,
  • R 615 ZEMPLÍN z Bratislavy do Humenného príde do Kraľovian o 2:08 hod. letného času a odíde o 2:09 hod. stredoeurópskeho času,
  • EN 442 SLOVAKIA z Humenného do Prahy príde do Čadce o 2:12 hod. letného času a odíde o 2:13 hod. stredoeurópskeho času.

„Na tratiach susedných železníc budú podobne ovplyvnené jazdy nočných vlakov. Vlaky, ktoré vchádzajú na Slovensko po 3:00 hod. pôjdu už podľa stredoeurópskeho času,“ priblížil Tomáš Kováč, riaditeľ odboru komunikácie a hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu