Po prekročení rýchlosti vás nečaká len pokuta. Vyskúšate si simuláciu dopravnej nehody


Foto: Po prekročení rýchlosti vás nečaká len pokuta. Vyskúšate si simuláciu dopravnej nehody Foto: Ilustračné foto/zabavneatrakcie.sk

Policajti sa dlhé roky snažia vodičov rôznymi prostriedkami presvedčiť, aby dodržiavali dopravný zákon. Maximálna povolená rýchlosť na cestách má zmysel a jej prekročenie môže spôsobiť vážnu nehodu.

Prezídium Policajného zboru preto spustí novú dopravno-preventívnu akciu s názvom Simulátor, ktorá by mala nezodpovedných vodičov odradiť od ďalšieho prekračovania rýchlosti. Za tento priestupok totiž dostanú okrem pokuty možnosť vyskúšať si, aký je to pocit, keď sa pri nehode prevrátia vo svojom vozidle. To umožní pristavený trenažér prevrátenia automobilu, ktorý simuluje reálny stav pri dopravnej nehode.

„Keďže aj na rýchlostných cestách a diaľničných úsekov dopravná polícia eviduje dopravné nehody, pri ktorých osoby utrpeli ťažké zranenia, alebo zranenia nezlučiteľné so životom, chceme aj takýmto spôsobom upozorniť vodičov, aby jazdili obozretne, ohľaduplne a dodržiavali dopravné predpisy a pravidlá,“ uviedla Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie prezídia Policajného zboru.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu