Nový parkovací dom na Vlčincoch zaznamenal 26-tisíc návštev, bezplatné parkovanie sa predlžuje


Foto: Nový parkovací dom na Vlčincoch zaznamenal 26-tisíc návštev, bezplatné parkovanie sa predlžuje

Nový parkovací dom, ktorý bol pred mesiacom otvorený v biznis zóne NORDCITY na sídlisku Vlčince, zaznamenal už 26-tisíc návštev. Parkovanie v ňom bolo dostupné od začiatku testovacej prevádzky úplne zadarmo. 

Podľa pôvodného plánu malo bezplatné parkovanie skončiť v nedeľu 15. októbra, aktuálne však tento režim ďalej pretrváva a to až do konca mesiaca. Päťpodlažný parkovací dom s celkovo desiatimi úrovňami má kapacitu 580 áut a je určený je nielen pre klientov a ich zamestnancov v zóne NordCity Žilina ale aj pre obyvateľov neďalekých bytových domov.

Mimo pracovnej doby a počas víkendov i sviatkov bude k dispozícii obyvateľom mestskej časti Vlčince za symbolickú sumu 1 euro za noc či víkend prípadne za mesačný poplatok 15 eur. V prepočte tak cena za jednu noc parkovania v krytom a zabezpečenom parkovisku vychádza na približne 50 centov.

Aj obyvatelia okolitých ulíc vďaka tomu môžu benefitovať z parkovacieho domu, ktorý bol postavený pre klientov novej IT a technologickej zóny. Jedno parkovisko bude vďaka tomu slúžiť na dva rôzne účely, ktoré sa navzájom dopĺňajú.


Poznámka: Milan Dubec vlastní podiel v spoločnosti mediak, s. r. o., ktorá prevádzkuje spravodajský web Žilinak.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu