Obľubený skatepark pri žilinskom vodnom diele budú rekonštruovať, bezpečnosť zvýšia nové prekážky


Foto: Obľubený skatepark pri žilinskom vodnom diele budú rekonštruovať, bezpečnosť zvýšia nové prekážky Foto: www.regionmalafatra.sk

Nefungujúce a nebezpečné športovisko pri žilinskom Vodnom diele prejde komplexnou rekonštrukciou. Na havarijný stav skateparku upozornili žiaci zo Základnej školy Martinská i mestský poslanec Karol Haas už minulý rok. Pre jeho zlý stav na ňom totiž často dochádzalo k zraneniam.

Obľúbené športovisko bolo preto dočasne zatvorené, o čom návštevníkov informovali aj oznamy a výstražná páska. Naneskôr do 10. decembra by však mali byť všetky poškodené prvky vymenené za nové. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú uverejnilo mesto Žilina. 

Prehnitá nosná konštrukcia bude vymenená za oceľovú pozinkovanú. Početnú komunitu skaterov a bikerov určite poteší niekoľko nových rádiusov, funboxov i zatočený wallride s nájazdami. K vytvoreniu ideálneho zázemia prispeje aj nový transfer. 


Mesto v neposlednom rade myslelo aj na bezpečnosť športovov, preto bude v blízkosti areálu nainštalovaný defibrilátor. Dodanie poškodených objektov vrátane montážnych prác bude zabezpečnovať spoločnosť LIPOS z Hlbokého nad Váhom.

Žilinskú samosprávu budú stať vyše 170-tisíc eur s DPH. Areál, ktorý funguje už od roku 2011 sa tak opäť premení na atraktívne miesto, kde môžu mladí ľudia tráviť svoj voľný čas.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu