Vianočnú náladu prinesú do Žiliny viacerí známi umelci. Mesto už rozoslalo objednávky na koncerty


Foto: Vianočnú náladu prinesú do Žiliny viacerí známi umelci. Mesto už rozoslalo objednávky na koncerty Foto: Instagram/Robo Opatovský, ilustračné

Vianočnú atmosféru si budú môcť Žilinčania užiť aj na vystúpeniach viacerých známych interpretov. Mesto už rozoslalo prvé objednávky na koncerty, zatiaľ však nejde o oficiálny program. Zoznam umelcov, ktorí vystúpia či už v rámci žilinských Vianočných trhov alebo na samostatnom podujatí, sa preto ešte môže meniť či rozširovať.

Ktoré mená zatiaľ môžeme očakávať?


Robo Opatovský

Známy spevák a skladateľ má na konte viacero autorských vianočných piesní, niet sa prečo čudovať, že so svojou tvorbou zavíta aj do Žiliny. Vystupovať bude aj s celou kapelou. 

Sisa Sklovská

Na scénu vianočných koncertov sa vracia muzikálová diva, ktorá zo Žiliny dokonca aj pochádza. Publiku predstavilí klasické vianočné skladby, ale aj známe melódie z muzikálov a popovej scény.

Queenshow

Najväčšie hity skupiny Queen priblíži formácia, ktorú Žilinčania už určite veľmi dobre poznajú. Hudobno-divadelná koncertatívna šou by mala oživiť Vianočné trhy na Mariánskom námestí.


Štátny komorný orchester Žilina

Profesionálny orchester „mozartovského“ typu tento rok vstúpil do jubilejnej 50. koncertnej sezóny.  Na vianočnom koncerte poteší milovníkov nielen klasickej hudby. 

For You

Formácia For You zastupuje hudobný žáner s názvom acapella. Päť unikátnych hlasov zaspieva v rámci Vianočného koncertu mesta Žilina najznámejšie hity bez použitia hudobných nástrojov.

Maroš Bango

Charizmatický nevidiaci umelec je nazývaný aj slovenský Bocelli. Spieva operné árie, operety, kantilény, evergreeny, piesne z repertoáru slávnych tenorov, ale aj tanečné a ľudové piesne rôznych národov. 

Marco Rajt

Vianočnú ohňovo-husľovú show predvedie hudobník Marco Rajt. Na koncerte odprezentuje najznámejšie vianočné skladby a koledy v unikátnom prevedení.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu