Vianočné trhy v Žiline mala organizovať externá firma, mesto však všetky ponuky odmietlo


Foto: Vianočné trhy v Žiline mala organizovať externá firma, mesto však všetky ponuky odmietlo

Mestské námestia a ulice počas zimného obdobia každoročne oživujú vianočné trhy. Tie lákajú ľudí originálnymi darčekmi, špeciálnymi jedlami, vareným punčom a zážitkami v atmosfére vianočnej eufórie. Žilinčanom by mali trhy začať už o šesť týždňov.

V júni tohto roka mestskí poslanci rozhodli, že obľúbené podujatie bude v nasledujúcich rokoch organizovať externá spoločnosť. Za týmto účelom preto schválili zámer prenajať verejný priestor na Mariánskom námestí. Radnica však všetky predložené ponuky odmietla.

Vysúťažená spoločnosť mala zabezpečiť výrobu a montáž mobiliáru Vianočných trhov, zónu pre občerstvenie, prívod elektriny, ozvučenie a osvetlenie priestoru, logistiku systému vratných pohárov, prenosné toalety a kultúrny program vrátane technického zabezpečenia programu. To teraz bude musieť zabezpečiť niekto iný.


Mesto bude mať vianočné trhy tento rok vo svojej réžií. Aktuálne sú v procese prípravy,“ uviedla Katarína Gazdíková z komunikačného odboru mesta. Žilinčania sa tak nemusia báť – o svoj pohár vareného punču ani tento rok neprídu. 

Vianočné trhy sa budú konať v termíne od 23. novembra (štvrtok) do 23. decembra (sobota).



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu