V rybníku pri Vodnom diele Žilina sa potopilo osobné auto


Foto: V rybníku pri Vodnom diele Žilina sa potopilo osobné auto
Galéria: 5 fotiek

Žilinskí hasiči v nedeľu 8. októbra 2023 vyrazili v podvečerných hodinách na neštandardný zásah. Do materiálovej jamy v blízkosti Vodného diela Žilina totiž vošlo osobné motorové vozidlo.

Na miesto boli po nahlásení situácie vyslaní štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s jedným kusom hasičskej techniky. Do ich príchodu sa auto úplne potopilo pod vodnú hladinu.

K rybníku sa dostavili aj členovia Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline, pomoc zdravotníkov nebola vyžiadaná. Ako totiž bližšie uvádza operačné stredisko, pri incidente nedošlo k žiadnemu zraneniu. 

Ako sa auto dostalo do vody sa nám dosiaľ z oficiálnych zdrojov nepodarilo zistiť. K situácii sa však vyjadrujú aj civilné osoby, ktoré sa nachádzajú na mieste. „Niekedy tam zvyknú pri vode parkovať autá a tie sa potom večer vracajú späť. Možno sa tam niekto skúšal otáčať a v tej tme mu to zrejme nevyšlo,“ uvádza muž pozorujúci zásah hasičov.

Tí sa práve rozkladajú na brehu materiálovej jamy a zanedlho sa tak budú pripravovať na vytiahnutie auta za pomoci hydraulickej ruky. Okrem toho ich zároveň čaká zabezpečenie vozidla pred únikom prevádzkových kvapalín, ktoré by mohli znečistiť vodu.


Aktualizácia (20:00 hod.):

Osobné motorové vozidlo sa príslušníkom HaZZ úspešne podarilo vytiahnuť z vody na breh.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu