Železničné priecestie na Liptove bude týždeň neprejazdné kvôli havarijnému stavu


Foto: Železničné priecestie na Liptove bude týždeň neprejazdné kvôli havarijnému stavu Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Železničné priecestie v časti Liptovského Mikuláša Stošice je už dlhšiu dobu v havarijnom stave. Železnice Slovenskej republiky preto plánujú jeho rekonštrukciu, ktorá by sa mala uskutočniť koncom októbra. Motoristov čakajú týždňové dopravné obmedzenia.

Priecestie, ktoré križuje Stošickú ulicu, má byť uzatvorené od piatka 20. do piatka 27. októbra. Cesta bude počas tejto doby neprejazdná pre všetky motorové vozidlá. Počas toho, ako budú železničiari rekonštruovať vlastnú infraštruktúru, mesto sa postará o opravu vozovky na Stošickej ulici.

Jediná možná obchádzková trasa pre autá povedie cez časť Podbreziny. “Vozidlá sa do Stošíc aj z tejto mestskej časti dostanú po dočasne vybudovanej obchádzkovej trase cez Podbreziny s odbočením na novú cestu v Nových Stošiciach a po dočasne vybudovanej spevnenej komunikácii s napojením na Stojšovu ulicu, teda ponad bývalé družstvo,“ priblížil vedúci odboru dopravy Gabriel Lengyel.



Obchádzková trasa pritom povedie iba v jednom pruhu, striedanie premávky zabezpečí prenosný semafor. Chodci môžu cez priecestie prechádzať aj počas rekonštrukcie. Práce ovplyvnia aj mestskú hromadnú dopravu.

„Spoje mestskej autobusovej dopravy budú mať v čase uzatvorenia priecestia koncovú zastávku na Stošickej pri benzínovej stanici, kde sa budú otáčať. Do Stošíc zachádzať nebudú. Cestujúci sa dostanú do mestskej časti cez prechod v blízkosti realizovaného priecestia,“ uviedlo mesto Liptovský Mikuláš.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu