V žilinskej krajskej knižnici otvoria Americké centrum. Ukrýva knihy, filmy aj stolové hry spoza veľkej mláky


Foto: V žilinskej krajskej knižnici otvoria Americké centrum. Ukrýva knihy, filmy aj stolové hry spoza veľkej mláky Foto: Facebook/Krajská knižnica v Žiline

Krajská knižnica v Žiline privíta vo svojich priestoroch predsedníčku Žilinského samosprávneho kraja Eriku Jurinovú, viceprimátora Jána Ničíka aj veľvyslanca Spojených štátov amerických Gautama Ranu, ktorí v krajskom meste otvoria nové Americké centrum.

K slávnostnému aktu pristúpia v utorok 10. októbra 2023 o 11:00 hod. Ešte predtým, o 10:00 hod., sa s deťmi na mieste stretnú s deťmi členovia kapely amerického vojenského letectva Touch’n Go, ktorá neskôr vystúpi aj na pódium.

V Americkom centre Žilina návštevníci nájdu americkú literatúru či online databázy, dozvedia sa viac  o možnostiach štúdia v USA v rámci programu Fulbright či FLEX, môžu sa zúčastniť stretnutí nového diskusného či filmového klubu a tráviť čas môžu aj pri stolových hrách spoza veľkej mláky.

Centrum je technologicky vybavené laptopmi, 3D tlačiarňou, ozobotmi či okuliarmi na virtuálnu realitu. Knižnica zároveň v budúcom roku plánuje zrealizovať kurz programovania pre dievčatá či týždeň venovaný vesmíru v spolupráci s Krajskou hvezdárňou v Žiline. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu