Cez víkend nebudú v Žiline premávať viaceré trolejbusy. DPMŽ následne zmení cestovný poriadok


Foto: Cez víkend nebudú v Žiline premávať viaceré trolejbusy. DPMŽ následne zmení cestovný poriadok
Galéria: 10 fotiek

Prestavba okružnej križovatky na sídlisku Vlčince sa blíži ku koncu a Žilinčania sa musia pripraviť na posledné obmedzenia v doprave. Tie sa dotknú najmä ľudí, ktorí využívajú mestskú hromadnú dopravu.

Od piatka 6. októbra od 10:00 hod. do nedele 8. októbra do 23:00 hod. nebudú v okolí ulice Vysokoškolákov premávať trolejbusy. Dôvodom je plánované prepojenie trakčného vedenia na novom kruhovom objazde s vedeniami na uliciach Obchodná a Vysokoškolákov. Tieto práce zabezpečí zhotoviteľ turbo-okružnej križovatky.

„Traťové úseky Aupark - Vlčince (linka č. 5) a Štefánikovo námestie - Vlčince (linky č. 1 a 6) nebudú v tomto období pre trolejbusy prejazdné. Trasy týchto liniek budú odklonené na Predmestskú a Košickú ulicu. Na zastávke Sv. Cyrila a Metoda sa napoja na pôvodnú trasu. V piatok 6. októbra budú v čo najväčšej miere na trolejbusové linky č. 5 a 6 nasadené autobusy, ktoré budú premávať po pôvodnej trase po Spanyolovej ulici okolo nemocnice,“ priblížila hovorkyňa mesta Zuzana Fialová.


V piatok ráno po spustení výluky začne premávať kyvadlová doprava medzi Auparkom a zastávkou Sv. Cyrila a Metoda, ako aj medzi zastávkami Štefánikovo námestie a Sv. Cyrila a Metoda. Týmto spôsobom sa občania dostanú do nemocnice aj na plaváreň po pôvodných trasách liniek číslo 1, 5 a 6.

„V piatok podvečer Dopravný podnik mesta Žiliny vymení zostávajúce trolejbusy za autobusy a zruší kyvadlovú dopravu. Cez víkend budú na uvedené linky nasadené autobusy a prevádzka bude bez obmedzení,“ doplnila Zuzana Fialová.

V pondelok 9. októbra by malo byť trakčné vedenie prepojené a cez križovatku začnú opätovne premávať všetky autobusy aj trolejbusy. Dopravný podnik mesta Žiliny zároveň informoval o zmenách v cestovnom poriadku liniek číslo 6 a 30. Šestka bude opäť zastavovať pred obchodným centrom Dubeň a tridsiatka sa vráti na svoju pôvodnú trasu po ulici Vysokoškolákov, pričom bude obnovená aj zastávka Internátna v smere na centrum pri poliklinike ŽILPO.



Linku číslo 30 čaká niekoľko ďalších zmien:

Posunutie odchodu spojov

  • v režime “pracovné dni” zo zastávky Univerzitná s časom odchodu o 15:00, 16:00, 18:00 hod. na 15:05, 16:05, 18:05 hod.,
  • v režime “pracovné dni” zo zastávky Vrania s časom odchodu o 8:27 hod. na 8:29 hod.,
  • v režime “pracovné dni” zo zastávky Internátna s časom odchodu o 8:02 hod. na 8:05 hod.,
  • ▪ v režime “voľné dni” zo zastávky Vrania s časom odchodu o 13:07 hod. na 13:02 hod. 

Pridanie spoja

  • v režime “pracovné dni” zo zastávky Univerzitná v smere na železničnú stanicu s časom odchodu o 17:05 hod.

Skrátenie spoja

  • v režime “voľné dni” zo zastávky Vrania v smere na železničnú stanicu s časom odchodu o 13:02 hod.

Zmena času jazdy

  • zmena času jazdy z 1 minúty na 2 minúty medzi zastávkami Internátna a Vysokoškolákov, plaváreň.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu