Polícia rozdáva papuče, autá nemajú kde stáť. Zákaz parkovania na chodníkoch robí Martinčanom problémy


Foto: Polícia rozdáva papuče, autá nemajú kde stáť. Zákaz parkovania na chodníkoch robí Martinčanom problémy Foto: Facebook/Dopravný servis Turiec

Od októbra sa novelou zákona o cestnej premávke zaviedol celoplošný zákaz parkovania na chodníkoch v obciach a mestách, s výnimkou vyznačených miest. Po uvedení tohto opatrenia do platnosti si mohlo nájsť „papuču“ na svojom vozidle niekoľko vodičov. Výnimkou neboli ani tí v Martine.

Na sídlisku v mestskej časti Sever boli zablokované hneď štyri autá za sebou. Video uverejnil obyvateľ mesta v príspevku na sociálnej sieti. Mesto malo od odkladu novely približne rok a pol času na to, aby sa pripravilo na zmeny, vybudovalo parkoviská a umiestnilo značky. Čo sa za ten čas urobilo? Nič,“ napísal k videu. 

Problémom však je to, že obyvatelia nemajú kde inde parkovať. Svoje autá nechávali na chodníkoch roky a najbližšie parkovisko je od miesta ich bydliska vzdialené desiatky metrov. Situáciu môžu nateraz vyriešiť tak, že budú stáť na ceste. To však obmedzí prechádzajúce autá. 


Ako samospráva plánuje túto situáciu vyriešiť nie je zatiaľ známe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu