FOTO: Takto vyzeral včerajší celodenný kolaps dopravy v Žiline. Čo ho spôsobilo?


FOTO: Takto vyzeral včerajší celodenný kolaps dopravy v Žiline. Čo ho spôsobilo?
Galéria: 31 fotiek
Foto: Facebook a redakcia

Včerajší deň bol pre vodičov, ktorí prechádzali Žilinou alebo okolitými mestami, obzvlášť nepríjemný. Na hlavných ťahoch sa od skorých ranných hodín začali tvoriť rozsiahle kolóny, ktoré sa postupne rozšírili aj na sídliská a menej využívané miestne komunikácie.

Neobvyklý nápor vozidiel ochromil vo štvrtok 28. septembra dopravu (nielen) na žilinských cestách už krátko po svitaní, autá stáli v kolónach až do úplného zotmenia. Počas dňa došlo aj k viacerým kolíziám, ktoré kritickej situácii vôbec nepomohli. Čo sa vlastne stalo?

Krátko po 8:00 hod. ráno došlo k vážnej nehode troch vozidiel na ceste prvej triedy I/18, ktorá vedie popod hrad Strečno. Poškodené autá a záchranné zložky čiastočne obmedzili premávku, čím spôsobili obojsmerné kolóny na už tak vyťaženej ceste. Tie sa postupne rozšírili až na križovatku ulice Košická pri hypermarkete Tesco.


Upchatá Košická takmer vždy vyústi do kolón na Nemocničnej a Ľavobrežnej ulici, včerajšok nebol výnimkou. Na cesty sa navyše vydalo viac motoristov, než je uprostred týždňa bežné. Je pravdepodobné, že mnohí smerovali do miesta svojho trvalého bydliska kvôli nadchádzajúcim parlamentným voľbám, ktoré sa uskutočnia v sobotu 30. septembra.


Zo západu na východ mohli cestovať aj účastníci či podporovatelia športového podujatia, ktoré sa v nedeľu 1. októbra uskutoční v Košiciach. Ide o obľúbený Medzinárodný maratón mieru 2023, ktorý je najstarším maratónom v Európe a zakaždým sa ho zúčastňujú tisícky bežcov. To, že sa do Košíc presúva v týchto dňoch množstvo ľudí, potvrdzuje aj Železničná spoločnosť Slovensko, ktorá vypraví posilnené spoje pre maratóncov a voličov.

V popoludňajších hodinách došlo na viacerých cestách v Žiline k viac či menej vážnym dopravným nehodám, ktoré zapríčinili predĺženie kolón. Do večera sa nevyprázdnila ani cesta pod Strečnom, pretože tam začal horieť kamión. Kolapsu dopravy však určite pomohli aj iné faktory.


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu