Pred žilinský okresný súd sa má postaviť Monika Jankovská. Prejednávať budú kauzu Fatima


Foto: Pred žilinský okresný súd sa má postaviť Monika Jankovská. Prejednávať budú kauzu Fatima Foto: ilustračné

Okresný súd Žilina by mal vo štvrtok 28. septembra začať prejednávať kauzu známu ako Fatima, kde obžalobe čelí aj bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská.

Doteraz dokazovanie vo veci vykonával Okresný súd v Trnave, obžalovaná však vo veci podala ústavnú sťažnosť a vec bola pridelená žilinskému okresnému súdu. Dokazovanie preto bude vykonané odznovu.

Najvyšší súd trestnú vec obžalovanej Moniky Jankovskej a spol. pre zločin vydierania spáchaný účastníctvom vo forme organizovania vedenú na Okresnom súde Trenčín tomuto súdu odňal a prikázal ju na rozhodnutie Okresnému súdu Žilina,“ uviedol ešte v apríli ústavný súd v stanovisku zverejnenom na sociálnej sieti.

Či sa však na zajtrajšie pojednávanie dostaví Monika Jankovská aj osobne, zatiaľ nie je známe. 


Kauza sa točí okolo trenčianskeho baru Fatima, ktorý sa dostal do rúk mafiánov čongrádyovcov. Jankovská mala potom prijať od mafiánskej skupiny úplatok, z ktorého ju usvedčoval svedok Michal Vida. Ten neskôr svoje výpovede zmenil, pričom dôvodom malo byť vydieranie zo strany Jankovskej a jej svata, Petra Vaska. 

Vaskovi bol v júli tohto roka Okresným súdom v Trenčíne udelený trest odňatia slobody v dĺžke 15 rokov za pokračovací obzvlášť závažný zločin vydierania. Rozsudok však nie je právoplatný. Obhajca obžalovaného sa voči nemu priamo na mieste odvolal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu