Pri Chate pod Suchým zvýšte opatrnosť. Prebieha tam protiteroristické cvičenie vojakov a policajtov


Foto: Pri Chate pod Suchým zvýšte opatrnosť. Prebieha tam protiteroristické cvičenie vojakov a policajtov Foto: ilustračné - Facebook/5. pluk špeciálneho určenia - Ozbrojené sily SR

Vojaci, policajti a horskí záchranári aktuálne v teréne Malej Fatry preverujú spoluprácu pri zásahoch proti teroristom. Ide o medzinárodné cvičenie FOX 23, ktoré bude prebiehať do piatka 29. septembra.  Informoval o tom hovorca Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl (OS) SR Mário Pažický.

Zámerom stretnutia je precvičiť plánovanie a vykonávanie špeciálnych operácií na taktickom stupni v horskom a vysokohorskom prostredí. Zároveň aj preveriť úroveň vycvičenosti taktických skupín a zdokonaliť systém zvládnutia vysokoprofilových incidentov v horskom prostredí. 

Cvičení sa zúčastňil žilinský 5. pluk špeciálneho určenia Síl pre špeciálne operácie OS SR, prešovské 51. vrtuľníkové krídlo, žilinský Pohotovostný policajný útvar, Horská záchranná služba - oblastné stredisko Malá Fatra a jednotky poľských špeciálnych síl Jednostky Wojskowej Komandosów.

Cvičenie sa odohráva najmä na Chate pod Suchým a v priľahlom teréne. „Chata je po celý čas cvičenia v plnej prevádzke. Dovoľujeme si požiadať o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v chate a jej okolí,“ dodal hovorca Síl pre špeciálne operácie OS SR.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu