Obyvatelia Vlčiniec môžu po spoplatnení využívať nový parkovací dom za 50 centov na noc


Foto: Obyvatelia Vlčiniec môžu po spoplatnení využívať nový parkovací dom za 50 centov na noc

Obyvateľom žilinského sídliska Vlčince pomôže s nedostatkom parkovacích miest nový parkovací dom. Ten je súčasťou rozširujúcej sa biznis zóny NordCity na Obchodnej ulici. Postaviť ho trvalo približne desať mesiacov pričom iba pred pár dňami ho uviedli do skúšobnej prevádzky.

Momentálne môže využívať voľné miesta na státie ktokoľvek až do 15. októbra úplne zadarmo. Päťpodlažný parkovací dom s celkovo desiatimi úrovňami má kapacitu 580 áut a určený je nielen pre klientov a ich zamestnancov v zóne NordCity Žilina ale aj pre obyvateľov neďalekých bytových domov.

Mimo pracovnej doby a počas víkendov i sviatkov bude k dispozícii obyvateľom mestskej časti Vlčince za symbolickú sumu 1 euro za noc či víkend prípadne za mesačný poplatok 15 eur. V prepočte tak cena za jednu noc parkovania v krytom a zabezpečenom parkovisku vychádza na približne 50 centov.

Aj obyvatelia okolitých ulíc vďaka tomu môžu benefitovať z parkovacieho domu, ktorý bol postavený pre klientov novej IT a technologickej zóny. Jedno parkovisko bude vďaka tomu slúžiť na dva rôzne účely, ktoré sa navzájom dopĺňajú.

Galéria: 7 fotiek

Poznámka: Milan Dubec vlastní podiel v spoločnosti mediak, s. r. o., ktorá prevádzkuje spravodajský web Žilinak.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu