Čo bude ďalej s Carrefourom? Prázdne regály a mraziace boxy


Foto: Čo bude ďalej s Carrefourom? Prázdne regály a mraziace boxy
Galéria: 7 fotiek

Už dlhšiu dobu pretrvávajú problémy v prevádzkach spoločnosti Retail Value Store pod označením Carrefour. Spolu 5 hypermarketov je totiž posledné týždne výrazne prádznych a zákazníci tu často nedostanú ani základný sortiment. Pritom to nie je tak dávno, čo obchody spoločnosti fungovali v štandardnej prevádzke a police s tovarom boli plné. Dôvodom súčasnej krízy je však fakt, že prevádzkovateľ siete obchodov Carrefour dlží dodávateľom peniaze. Či niekedy dôjde k ich vyplateniu je otázne.

Medzi zákazníkmi sa hovorí o tom, že celá sieť bude musieť prejsť reštrukturalizáciou a minimálne zmenou názvu. V hre je tiež možnosť, že by celú sieť mohol niekto odkúpiť. V minulosti malo podobné plány britské Tesco, vtedy ich však prekazil Protimonopolný úrad. Nateraz je situácia nejasná a zákazníci čakajú, ako sa vyvinie.

Spoločnosť avizovala inovácie a návrat k predošlému stavu


Zaujímavosťou je, že oficiálna stránka na Facebooku pre Slovenskú republiku komunikuje zľavy a novinky v sortimente, pričom k dlhodobo vzniknutej situácii sa príliš často nevyjadruje. Naopak, naštvaní zákazníci príspevky pravidelne ironicky komentujú. “Intenzívne pracujeme na novej štruktúre predajní, ktoré budú, dúfajme už čoskoro, opäť v tej najlepšej kondícii. Veríme, že prvé výsledky budú viditeľné už v blízkej dobe,” avizovala firma Retail Value Store prostredníctvom sociálnych sietí.

“Preboha, to čo tam porábate? Tovaru máte ešte menej, ako bolo na pultoch za socializmu a ešte nie ste schopní si dať naporiadok cenovky. Dnes som bol riadne vytočený, v oddelení pečiva trčala cenovka 35 centov za tvarohovú buchtu, ale na pokladni nahodili 41 centov… vraj už je staronová cena. To si ani pri tom malom množstve neviete ustriehnuť cenovky? Carrefour v Poluse. Socializmus ako vyšitý... a znechutený som odišiel..,” dodáva znechutený fanúšik Pavol na sociálnej sieti. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu