FOTO: V mostoch na terchovskej cyklotrase sú opäť diery, najväčšiu označili konárom a nasprejovaným slnkom


FOTO: V mostoch na terchovskej cyklotrase sú opäť diery, najväčšiu označili konárom a nasprejovaným slnkom
Galéria: 6 fotiek
Foto: Vľavo: FB/Malá Fatra - región, vpravo: Žilinčanka Júlia

Cyklisti, ktorí využívajú novootvorenú cyklomagistrálu Terchovská dolina, by mali zvýšiť opatrnosť. Uprostred jedného z mostov sa opäť nachádza nebezpečná diera, ktorá nie je jediná. Upozornila nás na to Žilinčanka, ktorá týmto miestom prechádzala v nedeľu 18. septembra.

S cyklomagistrálou, ktorá vedie z Tepličky nad Váhom cez Nededzu, Gbeľany, Varín, Krasňany, Strážu a Lysicu až do Belej, bolo od začatia výstavby spojených množstvo komplikácií. Pred oficiálnym otvorením bola zablokovaná betónovými zábranami, po jej sprístupnení zas zmizli nabíjacie stanice na elektrobicykle.



V júli 2021 sa na cyklotrasu zamerali vandali, ktorí poškodili jeden z drevených mostných objektov. Do prechodových dosiek mosta v katastri obce Belá spravili niekoľko nebezpečných dier. Počas uplynulých dní sa história zopakovala a most pred Belou „zdobí“ ďalšia diera, ktorá sa nachádza priamo uprostred jazdných pruhov.

Neznáme osoby miesto ohrozujúce zdravie cyklistov označili slnkom nakresleným výrazne oranžovou farbou. Do diery niekto navyše vložil listnatý konár, ktorý môže pomôcť s jej viditeľnosťou. Podľa svedkov sa menšie diery nachádzajú aj na ďalšom z mostov, označené však nie sú.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu