FOTO: Na Orave sa pri zrážke áut zranili štyri osoby. Vo veci prebieha vyšetrovanie


FOTO: Na Orave sa pri zrážke áut zranili štyri osoby. Vo veci prebieha vyšetrovanie
Galéria: 3 fotky
Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Vo štvrtok 14. septembra 2023 došlo v popoludňajších hodinách na ceste prvej triedy č. I/18 na území obce Kraľovany k závažnej dopravnej nehode. Pri incidente utrpeli štyri osoby zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

„17-ročná vodička viedla vozidlo zn. Hyundai Tucson v smere od mesta Martin na Dolný Kubín, kde pri odbočovaní vľavo, došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k zrážke s protiidúcim vozidlom značky Volkswagen Passat, následkom čoho sa toto vozidlo odrazilo do tam stojaceho auta značky Citroen,“ spresnila situáciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

Po príchode záchranných a bezpečnostných zložiek boli vodiči podrobení aj dychovým skúškam, ani u jedného sa však prítomnosť alkoholu nepotvrdila. Ako spresňuje Šefčíková, ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Medzitým  poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Dolnom Kubíne v uvedenej veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. 

Polícia v súvislosti s udalosťou pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby sa na ceste správali disciplinovane a ohľaduplne. „Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ doplnila na záver Šefčíková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu