CINEMAX ŽILINA prináša koncom septembra temné mysteriózne drámy, romantiku aj boj dobra proti zlu


Foto: CINEMAX ŽILINA prináša koncom septembra temné mysteriózne drámy, romantiku aj boj dobra proti zlu Foto: Youtube koláž

Zatiaľ čo sa s približujúcou jeseňou očakáva príchod mnohých filmových noviniek, na strieborných plátnach sa ešte vynímajú najväčšie hity tohtoročnej letnej sezóny. Barbieheimer stále neschádza z piedestála rekordnej sledovanosti, ale romantická komédia Moja tučná grécka svadba, mysteriózny horor Sestra II a mnohé ďalšie nové snímky zaručujú, že z pestrého septembrového programu kín si vyberie akýkoľvek divák. 

Pripravili sme preto súhrn aktuálnej ponuky všetkého, čo sa oplatí vidieť po zvyšok mesiaca v CINEMAX ŽILINA. Na svoje si prídu milovníci detektívok, akčných filmov, super-hrdinov, ale aj animovaných rozprávok. 

PRÁVE TERAZ V CINEMAX ŽILINA:

GRAN TURISMO (akčný, športový, dráma)

Dátum premiéry: 25. august 2023

Fanúšikovia rýchlych áut, pretekania a napínavých športových príbehov by si nemali nechať ujsť novinku z dielne režiséra Neilla Blomkampa, známeho sci-fi snímkami District 9 či Chappie. Gran Turismo rozpráva skutočný príbeh o hráčovi rovnomennej počítačovej hry, ktorý sa vďaka svojim herným schopnostiam stane profesionálnym pretekárom na skutočnom okruhu. Onedlho však zistí, čo všetko ho úspech môže stáť. 


MNÍŠKA 2 (horor)

Dátum premiéry: 7. september 2023

V pokračovaní úspešného gotického hororu z roku 2019 sa dej série presúva do Francúzska, kde sleduje kroky démona Valaka, ktorému sa podarilo uniknúť exorcizmu. V tele hostiteľa teraz cestuje po Európe s cieľom šíriť zlo. Po záhadnej smrti miestneho kňaza prichádza na scénu sestra Irene, ktorá sa chopí ťažkej úlohy odhaliť a zastaviť Valakove zlovestné plány. 


EQUALIZER 3: POSLEDNÁ KAPITOLA (akčný, triler)

Dátum premiéry: 31. august 2023

Záverečný diel populárnej trilógie rozpráva príbeh bývalého agenta špeciálnej elitnej jednotky Roberta McCalla, ktorý sa snaží odčiniť všetko zlé, čo v minulosti napáchal. Rozhodne sa presťahovať sa na juh Talianska, no onedlho zistí, že jeho novým priateľom strpčujú život miestni mafiáni. Robert McCall napokon nachádza zmysel a útechu v pomoci utláčaným a riskuje všetko, aby zachránil svojich blázkych a postavil sa proti zlu.



NIKDY NEHOVOR NIKDY (romantický, komédia, životopisný)

Dátum premiéry: 3. august 2023 

Romantická komédia zo slovensko-českej produkcie zachytáva hlavné postavy v podaní Tomáša Maštalíra a Terezy Kostkovej v období rozpadu ich manželstiev. Ich stretnutie spôsobené spoločnou autonehodou spustí sériu nečakaných udalostí, ktoré zasiahnu životy všetkých naokolo. 


MOJA TUČNÁ GRÉCKA SVADBA 3 (komédia)

Dátum premiéry: 7. september 2023

V treťom diele populárnej romantickej komédie o gréckej rodine žijúcej v Amerike sa Toula, hlavná hrdinka predošlých dielov, rozhodne splniť prianie jej zosnulého otca. S početnými príbuznými preto vyrazia navštíviť zem ich pôvodu. Nič však nejde podľa plánov a rodinná dovolenka rozvetveného klanu Portokalovcov sa zmení na sled šialených udalostí. V čarokrásnom prostredí starobylej stredomorskej krajiny to však hádam nemôže dopadnúť až tak zle.

OPPENHEIMER (dráma, životopisný) 

Dátum premiéry: 20. júla 2023 

V kinách ešte stále beží výnimočný životopisný film o osude muža, ktorý zostrojil ničivú zbraň, aby s jej pomocou zachránil svet. Režisér Christopher Nolan je aj tu zárukou unikátneho zážitku a prepracovaných efektov, z ktorých najočakávanejším je záber na výbuch atómovej bomby. Príbeh z doby, kedy bol záver Druhej svetovej vojny v nedohľadne, sleduje astrofyzika Roberta Oppenheimera, ako bojuje o čas a získanie rozhodujúcej prevahy nad zákerným nepriateľom. 

BARBIE (komédia, dobrodružný)

Dátum premiéry: 20. júla 2023

Romantickú hudobnú komédiu o populárnej hračke Barbie je možné vidieť v CINEMAX ŽILINA aj počas septembra. Margot Robbie a Ryan Gosling v hlavných úlohách vdýchli život ikonickým bábikám, ktoré sa musia naučiť vyrovnať s paradoxami skutočného sveta. Strhujúci vizuálny zážitok v spojení s vtipnými dialógmi už niekoľko týždňov suverénne ovláda plátna u nás aj v zahraničí. 

BLUE BEATLE (akčný, dobrodružný)


Dátum premiéry: 17. august 2023

Čo sa stane, keď si prastará pamiatka mimozemskej technológie – skarabeus vyberie obyčajného mladíka za svojho hostiteľa? Prenesie na ňho nadprirodzené schopnosti a čerstvý absolvent Jaime Reyes sa zo dňa na deň stane superhrdinom Blue Beatle. Získa totiž nepredvídateľné sily a jeho pokojný život sa navždy zmení. 

ONEMANSHOW: THE MOVIE (komédia)

Dátum premiéry: 17. august 2023

Český internetový provokatér známy pod prezývkou Kazma uviedol do kín dlhoočakávaný celovečerný film, v ktorom preniesol svoje škandalózne kúsky na veľké plátno. Na produkcii sa pracovalo niekoľko rokov v najprísnejšom utajení tak, aby diváci až priamo v sále zistili, o čom film bude. Podľa tvorcov sa však treba pripraviť na unikátny, šialený a veľkolepý zážitok. 

DO KÍN DORAZIA DO KONCA SEPTEMBRA

EXPENDABLES 4 (akčný)

Dátum premiéry: 21. september 2023

V druhej polovici mesiaca prichádza do kín štvrtý, a zároveň posledný diel populárnej akčnej série o elitných bojovníkoch, ktorí sú povolaní zachrániť svet vo chvíli, keď sú všetky ostatné možnosti stratené. K Sylvesterovi Stallonovi,  Randymu Coutureovi a Jasonovi Stathamovi v hlavných úlohach sa tentokrát pridali hviezdy ako Megan Fox či 50 cent, aby spoločne zažili ďalšie nebezpečné dobrodružstvo.

AFTER: NAVŽDY (romantický)

Dátum premiéry: 21. september 2023

Hlavný hrdina filmu Hardin zapíja smútok z ťažkého rozchodu a trápi ho spisovateľský blok. To všetko trvá až kým sa v najtemnejších chvíľach nerozhodne napraviť svoju minulosť. V snahe vyrovnať sa s odlúčením od Tessy odíde do Portugalska hľadať odpustenie u osoby, ktorej kedysi dávno veľmi ublížil. Pomôže mu to získať späť jeho lásku? 

PRÍZRAK V BENÁTKACH (detektívka, triler) 

Dátum premiéry: 14. september 2023

Hercule Poirot sa vracia na filmové plátna v novej adaptácii románu od samotnej kráľovnej detektívok  Agathy Christie. V novom filme sledujeme život slávneho detektíva v Benátkach, kde ho záhadná vražda prinúti prerušiť pokojný dôchodok. Režírovania sa ujal oskarový Kenneth Branagh.


KINO PRE NAJMENŠÍCH:

ELEMENTY (animovaný, dobrodružný, komédia)

Úplne originálny celovečerný film z dielne štúdií Disney a Pixar sa odohráva v meste živlov. Príbeh sleduje, ako tu spolu bok po boku žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu, a napriek veľkým protikladom budujú silné priateľstvá. 

BOCIAN RIŠKO 2 (animovaný)

Riško nie je úplne obyčajný vrabec, už len preto, že ho vychovala rodina bocianov. Teší sa, keď dostane váženú úlohu viesť celý bocianí kŕdeľ k jazeru v Afrike, kde plánujú prezimovať. Jeho radosť prekazí rada starších, ktorí mu to nedovolia, a bocian Riško sa tak vydáva na nebezpečné dobrodružstvo celkom na vlastnú päsť. 

NINJA KORYTNAČKY: MUTANTSKÝ CHAOS (animovaný, akčný, dobrodružný)

Premiéra: 3. augusta 2023

V novom pokračovaní slávnej série sa korytnačí súrodenci pokúšajú splynúť s úplne bežnými  tínedžermi. Ich plány narúša tajomný zločinecký syndikát, v boji proti ktorému im pomáha ich nová kamarátka. Keď však na nich vtrhne armáda mutantov veci naberú veľmi rýchly spád. 



Tento článok vznikol v spolupráci s kinom CINEMAX ŽILINA.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu