Kandidát na prezidenta Ivan Korčok bude podpisy od občanov zbierať aj v Žiline


Foto: Kandidát na prezidenta Ivan Korčok bude podpisy od občanov zbierať aj v Žiline Foto: Facebook/Ivan Korčok

Slovenský diplomat a bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok v závere augusta oznámil svoje rozhodnutie kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky v budúcoročných voľbách. Keďže do volebného súboja chce vstúpiť ako občiansky kandidát, krátko po verejnom vyhlásení začal pracovať na zbere podpisov.

Po osobných stretnutiach s voličmi v hlavnom meste Slovenska, rodnej Banskej Bystrici a Trenčíne, vyrazí v najbližšie dni do ďalších okresných a krajských miest, pričom v piatok 22. septembra navštívi aj Žilinu.

Koľko času Ivan Korčok strávi na severnom Slovensku a kde presne ho nájdete zatiaľ nie je jasné, isté však je, že v rovnaký deň sa vydá aj do susedného Trenčianskeho kraja. Ďalšou zastávkou v jeho pláne je totiž Považská Bystrica.


„Pre tých z vás, ktorých sa mi nepodarí stretnúť osobne – navštívte môj web, kde si môžete stiahnuť petičný hárok a podpis mi poslať aj poštou,“ ponúka alternatívu Korčok v príspevku na sociálnej sieti. Predsedovi parlamentu totiž musí preukázať podporu od verejnosti na petičných hárkoch, ktoré sa musia zaplniť podpismi od najmenej 15-tisíc občanov.

Okrem Ivana Korčoka vyjadril záujem o post hlavy štátu v podobe občianskeho kandidáta aj ďalší exminister zahraničných vecí Ján Kubiš. Bližšie informácie o tom, akým spôsobom ho môže verejnosť v jeho zámeroch podporiť však dosiaľ nie sú dostupné.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu