DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň

Na frekventovanej ceste medzi žilinskými sídliskami Vlčince a Solinky pretrváva už viac než štyri roky nepriaznivá situácia. Mnohých určite poteší správa, že žilinský stavebný úrad začal 25. augusta stavebné konanie pre stavbu odvodnenia tejto frekventovanej cesty.


Dopravný podnik mesta Žiliny pripravil pre cestujúcich prezentáciu ekologického vodíkového autobusu. Verejnosť si ho môže prísť pozrieť už v utorok 12. septembra na Námestie A. Hlinku v Žiline.

Žilinu po druhom ročníku podujatia Galimatiáš – Festival umenia ulice rozžiarili ďalšie veľkoplošné maľby. V piatich zónach po celom meste maľovalo po celý deň viac ako 40 street art a graffiti umelcov z celého Slovenska. 


Policajti Žilinského kraja majú k dispozícii ďalšie nové autá. Ako spresňuje rezort vnútra, veľkou výhodou nových policajných posíl je to, že sú ekologickejšie, šetria náklady na servis, údržbu a pohonné hmoty. 


Národný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oslavuje 175. výročie železníc v našej krajine unikátnou umeleckou výstavou, ktorej autorom je rodák z Oravy, výtvarník Luka Brase.


Žilinčania si môžu zacvičiť na novom workoutovom ihrisku, ktoré je jediné svojho druhu. Verejnosť určite poteší aj to, že vstup do jeho priestorov je sedem dní v týždni pre každého zadarmo.

Žilinské Komunitné centrum „Na predmestí“ nachádzajúce sa na Bratislavskej ulici v Žiline čaká rozširovanie. Vďaka novým priestorom vzniknú ďalšie možnosti na trávenie voľného času a záujmovej činnosti pre miestnych občanov z rómskej komunity.

Model Kia Sportage oslavuje celosvetovo už 30 rokov. Pri tejto príležitosti spustila spoločnosť Kia Slovakia 4. septembra výrobu jeho jubilejnej edície



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu