Na obľúbenom turistickom chodníku v Západných Tatrách sa uvoľnila skala. Spadnúť môžu aj ďalšie


Foto: Na obľúbenom turistickom chodníku v Západných Tatrách sa uvoľnila skala. Spadnúť môžu aj ďalšie Foto: koláž – hzs.sk

Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) leteli vo štvrtok 7. septembra 2023 do Západných Tatier, kde došlo k nebezpečnému uvoľneniu skaly na turisticky značenej trase cez Tri kopy. Situáciu nahlásili turisti, ktorí problematickým úsekom prechádzali v popoludňajších hodinách.

Turisti prechádzajúci turisticky značenou trasou cez Tri Kopy nahlásili, že v exponovanom úseku chodníka zabezpečenom reťazami došlo k uvoľneniu skaly, ktorá sa zachytila o kotvenie reťaze a ohrozuje bezpečnosť turistov,“ informuje HZS na svojej oficiálnej webovej stránke.

Pomocnú ruku pri prevoze dvoch záchranárov HZS na miesto podala letka Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá záchranárov v Západných Tatrách vysadila spolu s potrebným materiálom na odstránenie skaly. Ako spresňuje HZS, skalu sa podarilo uvoľniť, tým však riziko neskončilo. Pri turistickom chodníku sa totiž nachádzajú ďalšie skaly, ktoré sa môžu uvoľniť.

„Trasa cez Tri kopy je preto stále nebezpečná, nakoľko hrozí pád ďalších skál. Z tohto dôvodu Horská záchranná služba až do odvolania neodporúča prechod cez Tri Kopy,“ zdôrazňujú horskí záchranári, aby sa tak predišlo zbytočnému nešťastiu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu