Na Orave a Liptove bude premávať viac autobusov. Zlepší sa aj nadväznosť spojov


Foto: Na Orave a Liptove bude premávať viac autobusov. Zlepší sa aj nadväznosť spojov Foto: ilustračné - Arriva Liorbus

Od pondelka 4. septembra budú autobusy spoločností ARRIVA Liorbus premávať opäť v režime školského roka. Cestujúci na Orave a Liptove sa tak môžu tešiť na vyššiu frekvenciu spojov cez pracovné dni. 

V snahe zlepšiť nadväznosť spojov a vyhovieť požiadavkám samospráv sa od 3. septembra zmenili aj odchody vybraných spojov prímestskej autobusovej dopravy.

Informácie o všetkých zmenách cestovných poriadkov pre linky premávajúce na Orave nájdete na tomto odkaze. Popis zmien pre autobusové linky na Liptove nájdete na tomto odkaze. 

Žiaci základných a stredných škôl môžu pri cestovaní využiť lacnejšie a bezpečnejšie cestovanie s čipovou kartou. Ako uvádza dopravca, zľava na cestovnom im ušetrí niekoľko desiatok eur ročne.

Kúpa cestovného lístka je s čipovou kartou veľmi jednoduchá, stačí ju priložiť k čítačke kariet a počkať na pípnutie. Vďaka tomu sa skráti aj čas nastupovania do autobusu. 


Ako vybaviť čipovú kartu?

Čipovú kartu môžete dostať v Zákazníckom centre spoločnosti ARRIVA Liorbus na počkanie po vyplnení žiadosti. Cestujúci, ktorí o ňu požiadajú do 22.  septembra ju navyše získajú zdarma. 

Zákaznícke centrá sú k dispozícii v mestách Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo a Trstená. Požiadať o vydanie čipovej karty je možné aj z pohodlia domova online cez eshop. 

Čipová karta platí na linkách MHD v Liptovskom Mikuláši a Dolnom Kubíne, na prímestských autobusových linkách ARRIVA Liorbus na Liptove a Orave a v rámci Slovenska aj v autobusoch všetkých dopravcov zapojených do systému Slovenského dopravného pasu.

Po rozšírení Integrovaného dopravného systému Žilinského samosprávneho kraja (IDS ŽSK) do regiónov Liptov a Orava však čipová karta umožní aj komfortné a výhodné cestovanie autobusmi a vlakmi všetkých integrovaných dopravcov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu