VIDEO: Českých colníkov prekvapil náklad zo Žiliny. Do lietadla nastúpilo 9 tigrov a 2 levy


Foto: VIDEO: Českých colníkov prekvapil náklad zo Žiliny. Do lietadla nastúpilo 9 tigrov a 2 levy Foto: Facebook/Celní správa České republiky

V máji došlo na Ranči pri Žiline k smrteľnému útoku zvierat na majiteľa menšieho zverinca. Ten v klietkach a výbehoch choval takmer dve desiatky exotických šeliem. Dve z nich boli po útoku usmrtené, o osude ostatných levov a tigrov sa rozhodovalo dlhé týždne.

O jedenásť zvierat sa v júli začalo zaujímať zariadenie Greens Zoological, Rescue & Rehabilitation Centre v Indii. Rezort životného prostredia vydal povolenie na ich vývoz ešte 26. júla, prepravené však boli až koncom augusta. Na Letisku Leoše Janáčka v Ostrave prekvapili minulý týždeň colníkov, ktorí netradičný náklad natočili a video zdieľali na sociálnej sieti.

„Neobvyklých pasažierov odbavili colníci na letisku v Mošnove. Celkovo 9 tigrov a 2 levy preclili v sobotu colníci na Letisku Leoše Janáčka v Ostrave. Na letisko boli prepravení kamiónom zo súkromného ranča v Žiline, kde usmrtili svojho majiteľa. Svoj nový domov našli až v ďalekej prírodnej rezervácii v Indii, kam odleteli špeciálnym lietadlom,“ uviedli českí colníci.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu