V Žiline sa bude asfaltovať! Mesto podpísalo zmluvu na pol milióna eur, práce majú skončiť v novembri


Foto: V Žiline sa bude asfaltovať! Mesto podpísalo zmluvu na pol milióna eur, práce majú skončiť v novembri Foto: Ilustračné foto

Motoristom aj peším občanom Žiliny sa bude po meste presúvať opäť o niečo príjemnejšie. Primátor Peter Fiabáne koncom augusta podpísal zmluvu o dielo s firmou VHS - Asfalty, s. r. o., ktorá má opraviť a zrekonštruovať miestne komunikácie, chodníky a ihriská.

Mesto môže v najbližšom období zadávať takzvané dielčie objednávky na pokládku nového asfaltu na cesty, chodníky a ihriská, až pokým nevyčerpá sumu, na ktorej sa zmluvné strany dohodli. Celkovo do tejto obnovy povrchov investuje maximálne 515 805 eur s DPH.

Asfaltovacie práce má zhotoviteľ vykonávať do doby, pokiaľ nebude minutá uvedená suma, najneskôr však do 15. novembra 2023. Samospráva nemusí do tohto dátumu objednať toľko rekonštrukcií, aby minula všetky spomínané finančné prostriedky.



„V dohodnutej pevnej cene za dielo sú obsiahnuté všetky výkony a vedľajšie výkony, ktoré patria k dodávke výkonov týkajúcich sa celého diela zhotovovaného k úplnému a riadnemu dokončeniu diela,“ uvádza zmluva.

Medzi výkony, ktoré majú byť hradené z dohodnutej sumy, patria nielen prípravné a stavebné práce, ale aj stráženie a oplotenie staveniska, udržiavanie a čistenie verejných komunikácií alebo priestorov, ktoré budú pri výstavbe znečistené, ako aj správne odstránenie a likvidácia odpadových materiálov a stavebnej sute.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu