VIDEO: Vodič narazil do motorkára, ktorý predbiehal kolónu pod Strečnom. Spadol pred auto v protismere


Foto: VIDEO: Vodič narazil do motorkára, ktorý predbiehal kolónu pod Strečnom. Spadol pred auto v protismere Foto: Facebook/Laco Mitelman

Na ceste prvej triedy I/18, ktorá vedie popod Hrad Strečno, sa každodenne tvoria rozsiahle kolóny. Vozidlá najčastejšie stoja už na konci obce Vrútky pred spájaním jazdných pruhov v blízkosti lomu Dubná Skala. Mnohí vodiči svojím nedisciplinovaným správaním, nepozornosťou či dokonca priamym porušovaním zákona prispievajú k predlžovaniu zápchy.

Potvrdzuje to aj video, ktoré v nedeľu 20. augusta zaznamenala palubná kamera vozidla idúceho smerom od Žiliny na Martin. Zábery zachytávajú motocyklistu, ktorý sa snaží obehnúť kolónu automobilov pri Dubnej Skale, čo sa mu však nepodarí. Po chvíli totiž dôjde ku kolízii s osobným motorovým vozidlom.


Motocyklista s najvyššou pravdepodobnosťou porušil dopravné predpisy, pretože podľa záberov predchádzal cez odbočovací pruh. Do cesty sa mu však postavilo vozidlo, ktoré prešlo prednou časťou do rovnakého jazdného pruhu. Z videa nie je jasné, či chcel vodič automobilu motorkárovi úmyselne zablokovať cestu, alebo sa snažil odbočiť či otočiť.


Osoba po náraze spadla z motorky priamo pred protiidúce vozidlo, ktoré, našťastie, stihlo zabrzdiť. Motorkár sa po chvíli zo zeme postavil a odkríval na okraj cesty, kde sa pristavil ďalší vodič motocykla. Pozrite si zábery z kamery v automobile svedka udalosti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu