Luxus alebo samozrejmosť? V kysuckej obci čakali 12 rokov, kým im nainštalovali bankomat


Foto: Luxus alebo samozrejmosť? V kysuckej obci čakali 12 rokov, kým im nainštalovali bankomat

V dnešnej dobe nám uľahčuje život množstvo zariadení, ktoré sú pre nás už tak bežné, že ich považujeme za samozrejmosť. Jednou z nich je napríklad používanie bankomatu na výber hotovosti.

Zdá sa však, že v niektorých regiónoch si musia ľudia na takéto „vymoženosti“ počkať oveľa dlhšie. Napríklad na Kysuciach.

Obec Vysoká nad Kysucou vo štvrtok 17. augusta informovala o inštalácií prvého bankomatu v obci. Nachádzať by sa mal pri hlavnom vstupe do budovy Obecného úradu. Ako ďalej uvádza, žiadali oň neuveriteľných 12 rokov.


„Najdôležitejšie však je, aby ľudia v dnešnej náročnej dobe vôbec mali finančné prostriedky na svojich účtoch, lebo iba tak majú možnosť službu bankomatu využiť,“ napísala samospráva na sociálnej sieti. Cestu k bankomatu však sama označila za náročnú.

Prvý bankomat na Slovensku bol spojazdnený v Bratislave pred 30 rokmi. Aj keď dnes už čoraz viac ľudí využíva najmä platbu kartou, vždy sa nájdu situácie, v ktorých je potrebná hotovosť.

Obyvatelia preto túto novinku vnímajú ako pozitívnu zmenu. Doteraz totiž museli kvôli výberu hotovosti cestovať do neďalekého mesta Turzovka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu