VIDEO: Búrka, ktorá prechádzala cez Žilinu, sa pár kilometrov za hranicami zmenila na ničivé tornádo


Foto: VIDEO: Búrka, ktorá prechádzala cez Žilinu, sa pár kilometrov za hranicami zmenila na ničivé tornádo
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Waszym Okiem - Radio Bielsko

Včera večer zasiahla Žilinu a ďalšie časti kraja búrka, ktorá priniesla predovšetkým množstvo bleskov a hromov, ako aj kratší intenzívny dážď. Len niekoľko kilometrov za hranicami však udrela naplno. V Poľsku sa totiž sformovalo tornádo. O škodách, ktoré spôsobilo, informovali lokálna rozhlasová stanica Waszym Okiem - Radio Bielsko a internetový portál Bielsko-Biała - miasto tworzą ludzie na svojich oficiálnych facebookových stránkach.

Búrková formácia sa v plnej intenzite prehnala juhom Poľska, pričom spôsobila množstvo problémov v meste Bielsko-Biała. Práve v jeho centre sa malo sformovať tornádo, ktoré sa spojilo so zemou. Silný nekontrolovateľný vietor vyvracal stromy, ktoré zablokovali cestné ťahy, poškodil vozidlá, dopravné značky aj strechy budov.


Podľa internetového portálu, ktorý informuje o dianí v meste Bielsko-Biała, zasahovali hasiči dnes do 4:45 hod. ráno pri 111 prípadoch. Tornádo zapríčinilo značné škody aj na budove a okolí nákupného centra na jednom z miestnych sídlisk.







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu