VIDEO: Hlavný ťah cez Oravu zahalil hustý dym, dodávka začala nekontrolovateľne pridávať


Foto: VIDEO: Hlavný ťah cez Oravu zahalil hustý dym, dodávka začala nekontrolovateľne pridávať Foto: Facebook/Motorest Príslop

Na frekventovanom hlavnom ťahu cez Oravu sa dnes v dopoludňajších hodinách pokazilo osobné motorové vozidlo určené na prepravu tovaru či surovín. Ľuďom, ktorí prechádzali okolo alebo sedeli v blízkom motoreste, sa naskytol znepokojivý pohľad. Dodávku totiž po chvíli zahalil hustý, svetlý dym.

K incidentu došlo v utorok 22. augusta na komunikácii prvej triedy I/78 medzi obcami Oravský Podzámok a Hruštín. Biela dodávka vyšla na kopec, kde sa však motor vozidla dostal do nekontrolovateľných otáčok a spod auta sa začalo valiť množstvo dymu.



Udalosť zaznamenali z blízkeho Penziónu Príslop, ktorý zábery zdieľal na sociálnej sieti. Tie zachytávajú zastavenie vozidla a neskôr vodiča a posádku, ktorá z neho vystupuje. Motorista s najväčšou pravdepodobnosťou nedokázal z kabíny zabrániť situácii.

Vo väčšine takýchto prípadov je dôvodom nekontrolovateľných vysokých otáčok poškodenie turbodúchadla spojené s nasatím veľkého množstva oleja do motora, ktorý začne horieť a dymiť. Motor vozidla zvykne následne nekontrolovane zrýchliť a v prípade, že vodič nevie nijako zasiahnuť, hrozí deštrukcia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu