VIDEO: Na Liptovskej Mare sa stretli špeciálne jednotky polície, vojakov aj NAKA. Strieľalo sa z vrtuľníkov


Foto: VIDEO: Na Liptovskej Mare sa stretli špeciálne jednotky polície, vojakov aj NAKA. Strieľalo sa z vrtuľníkov
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Počas uplynulého štvrtka 17. augusta a piatka 18. augusta na vodnom diele Liptovská Mara prebehlo medzinárodné cvičenie špeciálnych jednotiek. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, organizoval ho Pohotovostný policajný útvar (PPU) Žilina v spolupráci s Leteckým útvarom Ministerstva vnútra a okrem domácich jednotiek sa na ňom zúčastnili aj jednotky z Českej republiky a Poľska.

V priebehu prvého dňa sa členovia PPU zo Žiliny, Trnavy a Nitry, protiteroristickej jednotky z Krakova, Zásahovej jednotky Ostrava, žilinského 5. pluku špeciálneho určenia, Leteckého útvaru Ministerstva vnútra, Horskej záchrannej služby, Hasičského a záchranného zboru a poriečneho oddelenia polície zameriavali na nácvik rôznych techník, ktoré sa požívajú pri záchrane osôb počas živelných pohrôm, ale aj na koordináciu práce Policajného zboru, Leteckého útvaru a Hasičského a záchranného zboru. 

Druhý výcvikový deň strávili na strelnici v Jasnej, kde sa k nim pridali aj príslušníci Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru a členovia Národnej kriminálnej agentúry. Prvú časť piatkového výcviku strávili cvičením streľby z vrtuľníka, v druhej časti paľbu zo vzduchu spojili aj so zlaňovaním. Počas druhého dňa sa zamerali aj na taktické riešenie rôznych núdzových situácií.








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu